Blog

Verslag DEZo Energiecafé "Elektrisch rijden" van 15 januari 2018

In het eerste Energiecafé van 2018 in de Happy Moose kwam een wat afwijkend onderwerp voor het voetlicht: elektrisch rijden. Duurzaamheid bereik je immers niet alleen met je huis aanpakken, maar ook door je mobiliteit onder de loep te nemen. Dirk van den Blink van de vereniging Elektrische Rijders gaf een presentatie over elektrisch rijden en Wietske Romijn van de Gemeente Zoetermeer  vertelde over de laadpalen in Zoetermeer.

Verslag DEZo Energiecafé "Energieopslag" van 20 november2017

Energieopslag is met het bekend worden van het regeerakkoord ineens actueel in Nederland. Wat gaat er gebeuren als de salderingsregeling komt te vervallen? Het is nog niet definitief maar de berichten zijn dat de salderingsregeling in 2020 gaat vervallen en dat daar een terugleververgoeding voor in de plaats komt. Die terugleververgoeding zal ongeveer €0,18/kWh gaan bedragen. Los van het financiële aspect is energieopslag een belangrijk onderdeel van het totaal concept om de woning (en andere panden) energie-neutraal te maken.

Verslag DEZo Energiecafé "Warmtepompen van 23 oktober 2017

De eerste avond op 23 oktober jl. van het tweede seizoen van het Energiecafé van DEZo in de Happy Moose trok een overweldigend aantal bezoekers, rond de 80.  De inmiddels al oude bekende Fred Verhaaren (Helena Sustainable Innovations) presenteerde het onderwerp ‘warmtepompsystemen’

Verslag DEZo Energiecafé "Na Isolatie" van 24 april 2017

Een wat minder bezochte avond van het Energiecafé dan de vorige paar keer, maar toch een goed gevulde zaal met mensen die op het onderwerp ‘na-isolatie’ afkwamen. De avond bood overigens meer diversiteit dan alleen dit. Na een inleiding van Cees Hofman kwamen de isolatiespecialist Ted Hogerwaard en vervolgens Tessel de Rooij van Reimarkt aan bod.

Verslag DEZo Energiecafé "Duurzame verwarmingstechnieken" van 20 maart 2017

Alweer een druk bezochte avond van het Energiecafé van DEZo in de Happy Moose bij de Noord Aa in Zoetermeer. Na een algemene inleiding van Fred Verhaaren (Helena Sustainable Innovations) over duurzame verwarmingsmogelijkheden en de noodzaak daartoe, was er een interview met Jan van Oosten van Derwort Loodgieters BV en een bespiegeling met Peter Verheggen en Monique Hakkennes van de gemeente Zoetermeer over de groeiende rol van de gemeente op het pad naar een aardgasloze toekomst.

Verslag DEZo Energiecafé "Zonnepanelen en inkoopactie" van 20 februari 2017

Op 20 februari stond het Energiecafé in het teken van zonnepanelen. We begonnen met een presentatie over de techniek en achtergronden van zonnepanelen in het algemeen. Daarna lichtten we een tipje van de sluier op als het gaat over de nieuwe projecten die we binnenkort gaan starten. Als laatste was er een presentatie van iChoosr over de inkoop actie die ze samen met de Gemeente zijn gestart.

Verslag DEZo Energiecafé "Windenergie in Zoetermeer" van 16 januari 2017

Het bezoekersaantal van het derde Energiecafé van DEZo overtrof de op zich al goed bezochte eerste twee keer. Er waren dan ook de nodige bezoekers die niet alleen voor het onderwerp als zodanig kwamen, maar ook sterk betrokken waren bij de ontwikkelingen van De Balij en een eventuele windmolen aldaar. Het was een avond met genuanceerde beelden over hoe wel en niet het proces naar implementatie van windmolens te voeren. De locatie ‘Happy Moose’ viel wederom in de smaak.

dezo_facebook_post_energiecafe_november

Verslag DEZo Energiecafé "Nieuwe energiesubsidies en Energiesafari" van 21 november 2016

Op maandag 21 november 2016 is het tweede Energiecafé van DEZo gehouden. In een informele sfeer zijn twee onderwerpen door sprekers behandeld en daarna is aan de hand van een stelling een discussie gevoerd.
De thema’s van deze avond waren "Nieuwe energiesubsidies en Energiesafari". In de discussie stond de vraag “Nul op de meter is beter dan toepassen van losse maatregelen” centraal.

dezo_facebook_post_sjabloon_energiecafe

Verslag DEZo Energiecafé "De nieuwe projecten van DEZo" van 17 oktober 2017

Op 17 oktober 2016 werd het eerste Energiecafé van DEZo gehouden. In een informele sfeer gingen we met elkaar in gesprek over verschillende onderwerpen. Het thema van de avond was "De nieuwe projecten van DEZo". In het afgelopen jaar is DEZo benaderd voor diverse projecten. In een korte presentatie liet Rens Schipper zien over wat voor soort projecten DEZo nu in gesprek is met verschillende organisaties.