Zegwaartseweg49

Familie Verhaaren

Zegwaartseweg 49, Oosterheem

Hier is gewerkt vanuit een bouwbesluit met EPC=0,6. Er is een PVT-systeem (zonnepanelen en -collector). Het aantal zonnepanelen is geleidelijk aan 64 geworden. Het streven is om de boerderij in 2020 CO2-neutraal te laten zijn. Toegepast zijn verder: gevel- en dakisolatie waardoor een RC van 4 wordt bereikt, HR++-glas, een warmtepomp voor het water, 64 PV-panelen, volledige afvalscheiding, benutting hemelwater met een buffertank van 1000 liter, benutting warmte servers en monitoring van het energieverbruik.

De tuin met vruchtbomen, struiken, een kruidentuin, een biologische tuinkas, schapen en kippen wordt op basis van permacultuur (ecologisch duurzaam en economisch stabiel) onderhouden.

In expositieruimte, in de kelder, een visuele presentie van twee projecten: Briellestraat/Berkel en Rodenrijs en  appartementengebouw/Gouda.Het eerste betreft een compacte PVT-WKO-WP-LTV all electric NOM-installatie voor een rijtjeswoning. Dit concept is uitgewerkt voor een appartementenblok van 10 verdiepingen (Gouda).

Terug naar overzichtskaart