Duurzame Energiecoöperatie Zoetermeer

Terugblik H-kades op koers

Datum

15 november 2022

De avond over energiebesparing voor en door woningeigenaren van de H-kades in De Leyens op 15 november was goed bezocht. Het was de aftrap van een aantal activiteiten die bewoners in staat stelt maatregelen te nemen.

De Hoekerkade, Hoogaarskade en Hekbootkade vormen samen een gezellige buurt in De Leyens. Van ongeveer een kwart van de woningen aan de H-kades waren bewoners naar de zaal in het seniorencomplex gekomen. In groepjes werd gekeken naar wat er scheelt aan de isolatie van de woning: van kou uit de hoek tot en met gebrekkige ventilatie.

 “Met je buurtgenoten energiebesparing aanpakken is leuker en slimmer dan alleen.” Onder dit motto organiseert Duurzame Energiecoöperatie Zoetermeer (DEZo) activiteiten voor een aantal buurten om woningeigenaren op weg helpen. Een paar actieve buurtbewoners, allebei energieambassadeur, spelen daar een belangrijke rol in bij de H-kades. Zij namen het voortouw om met de buurt aan de slag te gaan.

De op de avond geopperde wensen voor verbetering variëren van dak- en gevelisolatie tot en met zonnepanelen op eigen dak en warmtepompen. In de komende maanden worden er energiescans uitgevoerd door DEZo om de bewoners verder te helpen. Bij elkaar thuis kijken om van elkaar te leren staat ook op het programma.