Duurzame Eneregiecoöperatie Zoetermeer U.A.

Door en voor inwoners van Zoetermeer

8

DEZo Energiescan

Wil je weten wat je kunt doen om je woning energiezuiniger te maken?

Vraag dan kosteloos een energiescan aan.

Na ontvangst van je aanvraag zal onze projectleider contact met je opnemen om een datum te prikken voor de Energiescan.Er komen twee Energieambassadeurs bij je thuis. Tijdens de Energiescan zullen ze ingaan op je wensen. Die kunnen al omvangrijk zijn, dus geef een indicatie van jouw financiële mogelijkheden zodat er geen onhaalbare tips worden gegeven.

De ambassadeurs maken een rondje door jouw woning om een indruk te krijgen wat er verbeterd zou kunnen worden. De ambassadeurs maken na afloop een uitgebreid rapport met daarin hun bevindingen en enkele voorstellen. De voorstellen zijn gericht op het verlagen van energieverbruik en verbeteringen van de woning. Je ontvangt het rapport per e-mail.

Tijdens de bezichtiging is het ook mogelijk om de luchtkwaliteit (CO²) te meten. Een te hoog gehalte is niet gezond. De meting geeft een indicatie of er voldoende ventilatie in jouw woning is. De ambassadeurs beschikken ook over een hulpmiddel (warmtebeeldcamera) om te zien waar er warmte weglekt uit jouw woning. BELANGRIJK: Voor een goed warmtebeeld moet er minstens 10 graden verschil zijn tussen binnen- en buitentemperatuur. En er mag geen verstoring door zonnestralen of neerslag zijn. ’s Winters vroeg in de ochtend of bij bewolking zijn de omstandigheden daarom het beste.

DEZo is een onafhankelijke organisatie. Het realiseren van de gegeven tips kun je door een zelf gekozen bedrijf laten doen. De Energieambassadeurs zijn vrijwilligers die door DEZo zijn opgeleid om een Energiescan uit te voeren. Zij hebben al veel gedaan in hun eigen woning en zijn ervaringsdeskundig.

Aanvraagformulier Energiescan

Vul het formulier in en klik op de knop ‘Aanvraag insturen’. De ingevulde gegevens worden direct naar de projectleider gemaild. De gegevens worden gebruikt om contact met je te zoeken om een afspraak in te plannen. Om het energieadvies op te stellen en om de energiescans in het algemeen te evalueren en verbeteren.

Door het aanklikken van akkoord geef je toestemming om je gegevens te gebruiken voor bovenstaande doeleinden.

Je aanvraag wordt direct per mail verstuurd naar de projectleider(s).

Scroll naar boven