Duurzame Eneregiecoöperatie Zoetermeer U.A.

Door en voor inwoners van Zoetermeer

Archief

9

APR

Terugblik DEZo Energiecafé – De warmtepomp als alternatief voor de CV-ketel?

In dit Energiecafé bekeken we of de warmtepomp een alternatief kan zijn voor de CV-ketel in een bestaande woning. De laatste jaren zijn de ontwikkelingen op warmtepompen enorm snel gegaan. Hedendaagse warmtepompen kunnen hogere temperaturen halen, de aanschafprijzen zijn gedaald en er zijn meer varianten beschikbaar zodat er voor bijna elke bestaande woning wel een alternatief te vinden is.

2023

19

DEC

Piet Goeyenbier uitgeroepen tot Energiecoach van het jaar

Piet Goeyenbier uit Zoetermeer is op 19 december uitgeroepen tot Zuid-Hollandse Energiecoach van het Jaar. Dat gebeurde op het grote Energiecoachfeest dat Energie Samen Zuid-Holland organiseerde voor alle energiecoaches in de provincie.

27

SEP

Terugblik op DEZo Energiecafé - Infrarood een goed alternatief voor de warmtepomp?

In dit Energiecafé werden we meegenomen door Krispijn Beek in zijn reis naar een aardgasvrije woning. In tegenstelling tot de ‘Trias energetica’ koos Krispijn voor een oplossing met infrarood panelen als primaire verwarming.

5

APR

Terugblik DEZo Energiecafé Warmtepompen zonder buitenunit

In dit Energiecafé stonden centraal op water/water warmtepompen zonder de bekende buitenunit van de lucht/ waterwarmtepomp. De buitenunit roept nogal eens vragen op over geluid en visuele inpasbaarheid en het rendement. Kan het anders en met een mogelijk beter rendement met het gebruik maken van een bodemlus of PVT-panelen als bron waarbij de warmtepomp in de woning is geplaatst.

2022

17

NOV

Terugblik DEZo Energiecafé Isoleren in de praktijk

Op donderdag 17 november ging het DEZo Energiecafé over het isoleren van de woning met daarbij voorbeelden uit de praktijk. Een aantal van onze enthousiaste leden lieten zien wat ze gedaan hebben op het gebied van isolatie van de vloer, de gevel, het dak of het glas.

Scroll naar boven