Duurzame Energiecoöperatie Zoetermeer

Wie zijn wij?

Omdat wij op een professionele wijze een bijdrage willen leveren aan een duurzame leefomgeving hebben wij als inwoners van Zoetermeer de Duurzame Energiecoöperatie Zoetermeer (DEZo) opgericht.

Samen met inwoners willen wij, bedrijven en overheden helpen bij het besparen van energie door gedrag te veranderen, bij het isoleren van gebouwen en bij het opwekken van duurzame energie.

Daarnaast realiseren we collectieve installaties zoals zonneparken en windturbines binnen de gemeentegrenzen van Zoetermeer.

Elk lid van onze coöperatie heeft zijn of haar eigen talenten. Daar maken we zoveel mogelijk gebruik van. Vanuit onze beroepservaring brengen we expertise in zodat we alle voorkomende werkzaamheden uit kunnen voeren. Maar we doen niet alles alleen. Bij voorkeur werken we samen met lokale partners.

Rens Schipper

Voorzitter, Trekker werkgroep Communicatie

Vanaf 2014 woon ik in de Zoetermeerse wijk Noordhove en heb geprobeerd om mijn woning energie neutraal te maken.

Om een zo goed mogelijk resultaat te behalen heb ik gekozen voor een combinatie van diensten en producten.

Na 1 jaar had ik een besparing van ca. 80% op energiekosten gerealiseerd

Mijn opgedane kennis over deze besparing wil ik graag delen met anderen. Sinds ik mij bij DEZo aansloot zet ik me in om andere inwoners van Zoetermeer bij te staan in hun weg naar een energie neutrale woonomgeving.

Binnen DEZo ben ik als bestuurslid bezig met communicatie zoals: het beheer van de website, de facebookpagina, de LinkedIn pagina, en het Twitter-account.

Omdat vanuit alle andere lagen van DEZo gecommuniceerd wordt ben ik overal bij betrokken.

Arie de Jong

Secretaris, Trekker werkgroep Projecten

Sinds 1978 woon ik in Zoetermeer waarvan de laatste 33 jaar in de wijk de Leyens.

Omdat ik duurzaamheid belangrijk vindt heb ik mijn huis voorzien van zonnepanelen, een zonneboiler en een regenwatercircuit voor het doorspoelen van de toiletten.

Ik kwam in aanraking met de groep enthousiastelingen die van plan was een energiecoöperatie op te richten en heb me daar direct bij aangesloten.

Ik heb mijn huis voorzien van zonnepanelen, een zonneboiler en een regenwatercircuit

Daarna heb ik me bezig gehouden in de werkgroep projecten met het ontwikkelen en opstarten van projecten voor het opwekken van duurzame energie en ben ik voorzitter van deze werkgroep.

Jack van de Pol

Penningmeester

Persoonlijke intro

Quote

Rol bij DEZo

Hans Leijendekkers

Algemeen bestuurslid

Persoonlijke intro

Quote

Rol bij DEZo

Cees Moerman

Algemeen bestuurslid

Persoonlijke intro

Quote

Rol bij DEZo

We zijn een kleine en platte organisatie. Het Bestuur is verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van de coöperatie. Onder het bestuur vallen werkgroepen. In elke werkgroep is een bestuurslid de trekker. Een werkgroep kan verder bestaan uit andere bestuursleden en vrijwilligers.

Vanuit de werkgroepen worden voorstellen gedaan aan het bestuur. Het bestuur besluit over de uitvoering van de voorstellen van de werkgroepen.